Navigáció

Uniepal KOLOR gesztenye színű lazúr fára

gesztenye színű tűzvédő lazúr kül téri és beltéri fafelületek lángentesítésére.
ÁR:
ÉRDEKLŐDJÖN!
Készleten: 1 db

 

UNIEPAL – DREW AQUA Kolor tűzvédő lazúr

Gesztenye színben.

Euroclass: B-s1,d0 besorolással melynek eléréséhez, mindössze  2x100 g/m2 szükséges.

Ez a létező legmagasabb tűzvédelmi besorolás, melyet  a fán el lehet érni.

ETA-18/0491    1020-CPR-010040116

Vízbázisú  tűzvédő,  impregnáló lazúr-fa,  faanyagok és fa alapanyagú elemek  felületére, kültéri és beltéri használatra. Impregnáló lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.

Ez egy kiváló tűzvédő lazúr  fára. Nem csak a legmagasabb tűzvédelmet tudja, de  a színes, áttetsző bevonattól, nagyon szép lazúros marad a fa, mindez egy munkamenetben. Két nagyon vékony rétegben kell felhordani, mivel a kiadóssága kimagaslóan  jó. 1 kg = 5 m2 fára elegendő. Egyaránt használható kültérben is és beltérben is. Az 1 m2 fára eső anyagköltség: közepes, az  összes magyarországi  fára alkalmas tűzvédő festékeket figyelembe véve.

Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló lakk olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Elérhető variációk:
Variáció:
0,75 kg és 10 kg
Elérhetőség:
Rendelhető, azonnal, szállítási információ a vásárolni kívánt mennyiség ismeretében adható
Várható kiszállítás:
7-14 nap
Erre a gombra kattintva árajánlatot kérhet erre a termékre.
Segíthetünk?
Hozzáadás a kedvencekhez.

Termék leírás

UNIEPAL – DREW AQUA Kolor tűzvédő lazúr

Euroclass: B-s1,d0 besorolással.

ETA-18/0491

1020-CPR-010040116

 

A termék neve: UNIEPAL DREW AQUA KOLOR – tűzvédő, vízbázisú impregnáló lazúr-lakk

                               faanyagok és fa alapanyagú elemek  felületére, kültéri és beltéri használatra.

Jóváhagyások/engedélyek:

Alkalmazás:       Impregnáló lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.

Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló lakk olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Besorolás éghetőség szerint:

Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR lakkal minimum 200g/m2 mennyiségben bevont termékek, azaz minimum 12 mm vastagságú fa és OSB lapok éghetőség szerint  Euroclass besorolást kaptak.(B-s1,d0)

Besorolás tűzállóság szerint:

A legalább 200 g/m2-nyi UNIEPAL DREW AQUA KOLOR lakkal bekent  20 mm vastag és legalább 450g/m3 sűrűségű fa falburkolatok, valamint a legalább 22 mm vastag  OSB lapok „tűzvédett” besorolást kaptak.  

Tetőszerkezetek osztályozása:

A legalább 200 g/m2 mennyiségű  UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló lakkal kezelt legalább 20 mm vastag fazsindelyből vagy más deszkából készült tetőanyagokra.

A lakk előkészítése:

Használat előtt alaposan keverje össze. Használatra kész termék  -  hígítani nem kell!

Az alap előkészítése: Az összes felületi hibát meg kell javítani, a zsírtól, portól és egyéb szennyeződésektől meg kell tisztítani az alapot. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR  lakk csak olyan, nyers fából készült felületre alkalmazható, melynek relatív nedvességtartalma nem haladja meg a 20 %-ot. Száradás után a lakk a fa eredeti színét megváltoztató, a gyártó által megadott színű bevonatot képez.

Applikáció (felhordás):

A festéket 10 °C feletti hőmérsékleten kell felhordani. A munka megkezdése előtt célszerű próbát végezni az alkalmazási paraméterek optimalizálása céljából (hatékonyság, áramlás, száradási idő stb.) A lakkot függőleges vagy vízszintes síkban két vagy három rétegben kell felhordani összesen minimum 200 g/m2 mennyiségben.  A felvitelek közötti intervallum a környezet hőmérsékletétől és nedvességtartalmától függ. 23°C ( ± 2 ) hőmérsékleten és 50% ( ± 5 )relatív nedvességtartalom mellett a második réteg 6 - 8 óra múlva, a harmadik réteg az előzők teljes megszáradása után vihető fel. Abban az esetben, ha  fontos a fafelület magas színvonalú esztétikai kivitele, ajánlott az első felvitelt vékony rétegben elvégezni, megszáradás után a felületet > 240 fokozatú csiszoló anyaggal lecsiszolni a szőrszálak eltávolítása céljából. A munka befejezése után a szórópisztolyt vagy ecsetet azonnal meg kell tisztítani vízzel. 24 óra múlva  lesz tűzvédő hatása.

Ecsettel, hengerrel és szórással hordható fel. Figyelembe kell venni,  a felhordási módozatok jellegzetességét száradás után. Száradás után nem, vagy csak nagyon nehezen távolítható el idegen felületről, ezért fóliázzuk le a kezelni nem kívánt környezeti részt.

Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

 

Az UNIEPAL tűzvédő bevonatot kenje közvetlenül a fára, a jó tapadás megvalósulása érdekében!!

Egyéb információk, megjegyzések:       

Teljesítmény: max 5 m2/lt teljes felfestésnél az alap abszorbáló képességétől függően.

Oldhatóság: vízben oldódó

Száradás után a lakk a fa eredeti színét megváltoztató, a gyártó által megadott színű bevonatot képez.

Színek: fenyő 1-2,  gesztenye és palisander, MAHAGONI, ÉBEN, DIÓ,  ZÖLD, Fehér, szürke.

 

Más festékek alkalmazása a felületeken megváltoztathatja a tűzvédelmi besorolást.

A teljes tűzállóság a festés után 48 órával a festék teljes megszáradása után érhető el.

Más festékekkel nem keverhető.

Műszaki állapot: A bevonat műszaki állapotát legalább 12 havonként egyszer ellenőrizni kell.

A bevonat megsérülése esetén a hiányosságok pótlására van szükség

Tárolás:                Eredeti, bontatlan göngyölegekben  +5°C + 30°C hőmérsékleten tárolandó és

Szállítás:              A termék nem veszélyes, szállítása során nem igényel különleges kezelést.

Csomagolás:    0,75 és 10 liter

A dokumentum készült: 2018.09.04

 

Magyarországi forgalmazó: Tűzvédelmi Centrum.  2225 Üllő, Pesti u 198 tel: 061-295-00-00

0630-9448-646

                               tuzvedo@tuzvedo.eu

                         

 

Az anyag felhordásakor fokozottan kell figyeli arra, hogy más anyagra, vagy felületre  ne kerüljön a tűzvédő anyagból. Száradás után ugyanis   csiszoláson kívül semmi mással nem távolítható el!

 

Figyelem!  Gyártói nyilatkozat.

Az Önök által megvásárolt lakk speciális termék, fafelületek tűzvédelmének biztosítására, valamint fa- és fa alapú felületek dekoratív kivitelezésére lakó- és középületekben külső és belső alkalmazásra. A speciális lakkok használata (nagyon fontos) megbízható felület előkészítést igényel az Uniepal-Drew Aqua Kolor lakk alkalmazása előtt. Termékünk használata kötelezi a vásárlót a Gyártó által előírt alkalmazási utasítások betartására. A tűzvédelmi bevonattal ellátott fafelületeket és faalapú anyagok felületét alaposan meg kell tisztítani festés előtt, repedések és lyukak nem lehetnek rajta, biológiai korróziós forrásoktól és a túlzott gyantásságtól mentesnek kell lennie. A fa megfelelően kiszárított kell, hogy legyen, szükséges nedvességtartalommal. A felület sima, tiszta, hámlásmentes és olajmentes legyen. Figyelmet kell fordítani arra, hogy a fa csiszolása mindig a szálak irányában történjen. A megfelelően előkészített felületre a gyártó 200 g/m2 festék felvitelét javasolja vékony rétegekben.

Hangsúlyozni kell, hogy az alacsonyabb mértékű felhasználás nem biztosítja a megfelelő tűzvédelmi feltételeket, ugyanakkor a vastag réteg alkalmazása is káros hatással van a védett bevonatra. A megadott mennyiségű lakk, azaz 200 g/m2 az optimális mennyiség, amit sok tűzállósági vizsgálat, tűzvédelmi osztályba sorolás, a lakkréteg öregítési vizsgálatai, a gyártó által ajánlott mennyiség és a termék tanúsítványából eredő követelmények igazolnak.

A gyártó szintén javasolja, hogy folyamatosan vizsgálják a védett felületet a lakkréteg folytonosságának ellenőrzésére. A védett felület hámlása, megrepedése, a vízszintes rétegek szétválása mechanikai változásokat okoz a fa szerkezetében, ami a lakkréteg törését, leválását és lepergését okozza a fa alapanyagról. Ha hagyjuk a fán a karcolatokat, a fa szerkezetében a repedéseket, azok időjárási körülmények káros hatását segítik elő, és rontják a festék felületének minőségét és kinézetét.

Gyártóként mi vagyunk felelősek az általunk gyártott termékek minőségéért, fizikai és kémiai paramétereiknek a követelményeknek való megfeleléséért, de nincs hatásunk a felhasználásuk megfelelőségére, a felület előkészítésére a kivitelezett munkák módjára